top of page

ODRŽANA SKUPŠTINA HNK SLOGE

Updated: Mar 11, 2022


Ako se po jutru dan poznaje HNK Sloga ulazi u godine koje će donijeti dobre rezultate i dosta novih infrastrukturnih projekata na gradskom stadionu „Košute“. Naime, u četvrtak je održana redovita izborno –izvještajna Skupština koja je privukla veliku pažnju ljubitelja nogometa. Bila je ovo najposjećenija Skupština u zadnjih 25 godina, 42 izaslanika (gospodarstvenika, članova Općinskog vijeća, javni i kulturni radnici, političari, profesori, liječnici,roditelji djece koja treniraju u klubu, bivši i sadašnji nogometaši) pokazali su veliko jedinstvo kad je u pitanju nastavak rada HNK Sloge.

Skupštinu je otvorio Predsjednik Skupštine gospodin Božo Perić, koji je nakon pozdrava izaslanika iskoristio prigodu pozdraviti i goste gospodina Stipu Vukadina člana Izvršnog odbora NS F BIH, i predsjednika ŽNS ŽHB te tajnika saveza u Livnu gospodina Matu Madžara.Predloženi dnevni red Sakupštine je jednoglasno prihvaćen. Izvješće o radu Izvršnog odbora kluba za 2021. godinu podnio je v.d. predsjednik gosp. Ivan Pilić. Na početku svog obraćanja izaslanicima zahvalio se na predanom radu dotadašnjem predsjedniku i nogometašu gospodinu Ivici Žuljeviću koji je ostavku podnio u lipnju 2021. godine zbog poslovnih obveza. Cilj Izvršnog odobra bio je financijski stabilizirati klub i onda krenuti u neke infastrukturne projekte koji će znatno pobošati rad i stvoriti mogućnost da sva djeca koja žele trenirati nogomet imaju dobre uvjete za rad. Danas je u klubu aktivno 130 djece uzrasta od 7 do 14 godina koji igraju prvenstvene utakmice u tri selekcije po uzrasnim kategorijama.


Nakon akcije „Kupi stolicu za Slogu“ provedene u vrijeme najžešće pandemije za samo 70-ak dana prikupljena su sredstva za kupnju 500 stolica. Naravno, pod svojevrsnim „pritiskom“ naših navijača i veterana stolice su u samo jednoj jednodnevnoj akciji postavljene. Takva akcija pokrenula je i niz drugih pa su tako nabavljene nove mreže za golove, okrečene svlačionice, sanirane i ofarbane klupe za rezervne igrače i dio ograde, izvršena zamjena tuševa u svlačionici, kupljeno je 35 novih lopti, kupljena sportska oprema za dvije selekcije, kupljen stroj za prozračivanje terena, postavljeni novi jarboli za zastave, pokrenuta je nova web stranica, omogućen je live prijenos svih domaćih utakmica ( prosjećno naše utakmica gleda oko 1500 ljudi, a utakmica 1/8 Finala KUP-a BiH ima preko 14000 pregleda). Izvršni odbor radio je i na kupovini radne opreme za prvi tim, pokrenuta je akcija nabavki navijačkih trenirki, trenutno se radi potpuna sanacija dosadašnjih svlačionica i izgradnja treće koju će koristiti sve veći broj djece. Dobar rad Izvršnog odbora i dobri rezultati svih selekcija privlače sve više djece tako da su, u jesen 2021. godine, registrirana 28 nogometaša. Gosp. Pilić osvrnu se i na rezultate kluba po selekcijama i trenutnim igračkim kadrom.

Nakon iscrpnog izlaganja gosp. Pilića, Predsjednik Skupštine dao je mogućnost rasprave po ovom izvješću. Nekoliko izaslanika je pohvalilo rad uprave Kluba koji je vidljiv u zadnjih nekoliko godina, gosp. Marin Novaković istakao je sve bolju suradnju sa našim Veteranima koji su upravo ovih dana završili registraciju svoje Udruge. Gosp. Božo Perić istakao je dobro marketinško predstavljanje kluba, ali da sad treba uložiti dodatne napore za poboljšanje uvjeta na pomoćnom terenu, i animirati bivše nogometaše da upisuju i posjećuju seminare za trenere. Zdenko Malinar je naglasio da smo mi, kao mala općina, sa skromnim sredstvima u zadnjih 10-ak godina uspjeli osvojiti prvenstvo Omladinske lige Bosne i Hercegovine i u kategoriji juniora i kadeta, da trenutno naša četiri igrača igraju u prvim ligama Mađarske (Jurina), Srbije (Dujmović) i Bosne i Hercegovine (Arežina i Janković) te da ima još nekoliko momaka koju mogu postatati vrhunski nogometaši. Ovo izvješće je jednoglasno prihvaćeno.

Predsjednik nadzornog odbora gospodin Marinko Krajina je u svom izvješću naglasio da su članovi Odbora detaljno pogledali normativni i financijski dio. Predložio je da se oformi radno tijelo koje će raditi na izradi novog Statuta kluba koji će biti sukladnam novim zakonskim propisima i sa posebnim naglaskom o tome tko će biti redoviti članovi Skupštine. Istakao je činjenicu da zadnje tri godine klub pozitivno posluje te da su vraćeni svi nagomilani dugovi iz prošlih godina. Kako se na gradskom stadionu stalno nešto gradi gosp. Krajina je predložio da se vodi računa o izboru najpovoljnijeg ponuđača jer pogotovo u ovom vremenu razlike u cijenima su jako velike, te je predložio da se za veće infrastrukturne radove obavezno sastanu Izvršni i Nadzorni odbor, a u slučaju investicija većih od 5000,00 Km da se sazove Skupština.

Nakon kratkih rasprava prešlo se na izbor novog rukovodstva Kluba. Za predsjednika Skupštine, u narednom četvorogodišnjem periodu izabran je gosp. Marin Novaković. Za izvršni odbor su izabrani : Ivan Pilić, Ivan Katović, Mario Turić, Boro Posavac, Pavo Milić, Anto Petričević, Josip Perić, Perica Jurleta, Darko Oreč. U nadzorni odbor su imenovani : Goran Batinić, Ivo Posavac i Augustin Martinović.

Gospodin Pilić je na kraju Skupštine još jednom istakao ciljeve za 2022. godinu – da sve selekcije budu u gornjem dijelu tablice, da se završi sanacija tribina jer već imamo kupljene stolice, svlačionice su u završnoj fazi sanacije, kao i kućica za snimatelja, potrebno je nabaviti novu, profesionalnu perilicu rublja, uložiti znatno više financijskih sredstava i rada u održavanje glavnog i posebno pomoćnog terena. Pratiti rad naših trenera koji su počeli školovanje u Centru za edukaciju trenera NS BIH, i pokušati nagovoriti još par nogometaša koji su prestali igrati da budu polaznici ovog Centra kako bi što prije dobili školovane trenere za sve selekcije. Nastaviti će se rad na marketinškoj ponudi koja iz godine u godinu daje sve bolje rezultate. Izrazio je nadu da su dosadašnji sponzori i donatori zadovoljni našom suradnjom i da ćemo i u ovoj godini pokazati da se zajedničkim akcijama može puno uraditi. Skupština je uspješan rad zaključila u 20 sati.

175 views0 comments

留言


bottom of page